Міф про корисні властивості вина спростували


Опубликованно 14.01.2019 02:40

Міф про корисні властивості вина спростували

Вчені Університету Вашингтона в Сент-Луїсі (США) прийшли до висновку, що вживання однієї-двох стандартних порцій алкоголю більше трьох разів на тиждень збільшує ризик передчасної смерті на 20 відсотків. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

Фахівці проаналізували дані, отримані в деяких дослідженнях з участю понад 400 тисяч осіб у віці 18-85 років. Виявилося, що, хоча вживання невеликих доз алкоголю трохи зменшувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань, воно сприяло виникненню раку, що збільшувало ймовірність передчасної смерті. За словами вчених, результати вказують на те, що спиртні напої в будь-якій кількості є шкідливими.

При цьому збільшення смертності значно більше для літніх людей у віці 75 років, ніж для 25-річних, але і в останньому випадку ризик так само високий. Проте дослідники вважають, що помірне вживання вина можна рекомендувати тим, хто схильний до серцево-судинних захворювань і має низький шанс розвитку злоякісних пухлин.

Раніше, у вересні, Всесвітня організація охорони здоров\'я заявила, що через вживання алкоголю кожен рік у всьому світі помирають близько трьох мільйонів чоловік. Це більше, ніж гине від Сніду, насильства і дорожніх аварій.



Категория: Новости